339 порушень мовного закону зафіксували на Харківщині за 2021 рік

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Впродовж 2021 року на адресу Секретаріату Уповноваженого надійшло 3574 звернень щодо порушень мовного закону в Україні, з яких кожне десяте з Харківщини. Всього за рік в Харківській області зафіксували 339 звернень.

Про це в ефірі “Українського радіо Харків” розповів Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

“Тобто фактично кожне десяте звернення надходить з Харкова або Харківської області. П’ята частина усіх звернень, яка надійшла з Харківщини, стосувалася порушень у діяльності інтернет-магазинів — відсутність україномовної версії. Це порушення у сфері обслуговування — 88 таких звернень. Звичайно, порушення у сфері зовнішньої реклами — вивіски на різних закладах, викладені недержавною мовою”, — сказав Тарас Кремінь.

“Порушення є у сфері освіти й науки. Серед порушників — і місцеві депутати, і співробітники різних органів державної влади. Таких звернень 43. У сфері охорони здоров’я і діяльності правоохоронних органів — по десять і дев’ять звернень відповідно”, — додав Уповноважений.

В листопаді 2021 року депутати Харківської облради підтримали програму “Розвиток та функціонування української мови як державної в Харківській області на 2022-2025 роки”.

“Мені дуже приємно, що на моє звернення депутати Харківської обласної ради наприкінці 2021 року затвердили комплексну обласну програму розвитку і популяризації української мови на території Харківської області на найближчі роки. Наразі у нас є домовленість, що така ж програма буде затверджена на рівні Харкова“, — зазначив Тарас Кремінь.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %