5 оригінальних новинок українського кінематографу

0 0
Read Time:3 Minute, 15 Second

Після розпаду СРСР український кінопростір ще довгий час залишався залежним – Росія безперестанку годувала наших глядачів численними серіалами, які, звичайно, акцентували увагу на проблемах чужого менталітету.

Зараз українська кіноіндустрія підіймається на новий рівень. Різносторонні жанри, новаторський підхід, неординарні сюжети – все це притаманне нашим фільмам сьогодні.

Хочемо розповісти нашим читачам про нові або очікувані фільми, які неодмінно варто подивитися.

1. Максим Оса

Фото: afisha.bigmir.net
Фото: afisha.bigmir.net

“Максим Оса” — історичний детективний фільм. Це екранізація коміксу відомого художника-сценариста Ігоря Баранька. Цей жанр – новий для історії українського кіно.

Головним героєм стрічки виступає козак-відлюдник Максим Оса, що живе на Січі. Після повернення з походу він знаходить вдома свою могилу. Згодом, за сюжетом коміксу, йому доводиться розслідувати вбивства і шукати вурдалаків. Фільм насичений зрадами, пристрастю, таємницями, вбивствами, родинними прокляттями та містикою.

Допрем’єрна презентація проекту відбулася 7 червня 2015 року в рамках першого українського фестивалю популярної культури Kyiv ComicCon. Творча група проекту “Максим Оса” планує завершити зйомки у 2016 році.

Трейлер:

2. Давай, танцюй!

Фото: vesti-ukr.com
Фото: vesti-ukr.com

“Давай, танцюй!” – перший в Україні танцювальний екшн і одночасно молодіжна лірична танцювальна комедія режисера Олександра Березаня. Дія цього художнього фільму розгортається на тлі війни на сході.

У сім’ї головного героя Микити нещастя – всі чоловіки мають проблеми з ногами, і тільки один хлопець поки що залишається неушкодженим. Щоб врятувати брата вiд каліцтва, герой поставив собі за ціль виграти танцювальний турнір. Для цього йому доводиться залишити рідний Донбас і вирушити у чужий непривітний Київ. Фільм зможе захопити контрастами, адже поєднує у собі зображення курйозних та драматичних випадків, кохання та екшну, драйвових танців та філософського пошуку самого себе.

“Давай, танцюй!” візьме участь у презентації проектів WORK IN PROGRESS на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фільм вийшов у прокат у лютому 2016 року.

Трейлер:

3. Ізі

Фото: bezkino.com
Фото: bezkino.com

“Ізі” – українсько-італійський комедійний фільм, знятий Андреа Маньяні. Зйомки проходитимуть в Україні, а сам фільм дублюватиметься українською.

Кінострічка розповідає про долю 40-річного італійця Ісідоро. Колишній успішний автогонщик і красень сьогодні – депресивний невдаха, який не має ніякого стимулу до життя.

Одного дня брат доручає головному герою відвезти з Італії в карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина. Звідси беруть початок пригоди Ісідоро. Хоч на кордоні італійця ніхто не зустрів, він вирішив самотужки зайди домівку покійного українця.

У фільмі зніматимуться: італійський актор Нікола Ночелла, український актор Остап Ступка, а також італійська акторка Барбара Буше. Роботу над фільмом планують завершити у кінці квітня 2016 року в Італії. Прем’єра стрічки відбудеться у 2017 році.

4. Поліна

Фото: www.ukrkino.com.ua
Фото: www.ukrkino.com.ua

Це сімейний фільм, знятий у жанрі фентезі Оліасом Барко. Кінострічка – спільна робота кінематографістів України, Франції і Бельгії.

У фільмі йдеться про дівчинку-підлітка, яка потрапляє у світ по той бік екрану. Там, у іншій реальності, починається її чарівна мандрівка із пригодами, казковими героями та страшними таємницями. Головна мета маленької героїні – довідатися правду про свою сім’ю. Режисер фільму поділився “секретом”: це дитячий фільм, у який він хотів вкласти трохи політики. Натхнення творець черпав із сьогоднішньої ситуації в Україні.

Світову прем’єру призначено на наступний рік. Команда сподівається закінчити зйомки до весни. За таких умов фільм зможе поборотись за місце у програмі Каннського кінофестивалю.

5. Політ золотої мушки

Фото: tsn.ua
Фото: tsn.ua

Комедійно-драматичний фільм, знятий Іваном Кравчишином за мотивами збірки оповідань “Бурачковицькі хроніки” Богдана Волошина.

Фільм-притча складається із трьох новел. Їх розповідає мале дівча Микола. Усі вони описують комічні ситуації з життя селян. Дівчинка розказує три однакові історії про те як в їхньому селі через бика ледь не почалася третя світова війна. При цьому вона зосереджується на трьох умовних періодах життя селян.

Фільм був показаний 17 липня 2015 року в національному конкурсі на Одеському міжнародному кінофестивалі. В український широкий прокат стрічка вийшла 25 лютого 2016 року.

Дарія Поперечна

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь