Прем’єр Чехії: Україна має право вибору щодо НАТО

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

27 листопада 2014. – Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка не поділяє думки президента країни Мілоша Земана, який вважає, що Україна має вибрати нейтральний статус і “фінляндизацію”.

Про це Соботка заявив під час візиту до Ізраїлю, повідомляє uainfo.org.

Хоч Україна наразі й не готова до вступу в НАТО і поки що цього питання ніхто не порушує, наша країна має право сама будувати своє майбутнє, вважає Соботка.

“Бути чи не бути Україні членом НАТО і членом ЄС, має стати її рішенням. Україна має право вибирати своє майбутнє на підставі волі своїх громадян і рішень своїх обраних представників”, – підкреслив чеський прем’єр.

“Фінляндизація означатиме, що ми визнали України сферою впливу Росії прийняли той факт, що майбутнє країни вирішуватимуть не громадяни України, а керівництво іншої держави – Росії”, – зазначив він.

“Саме такий підхід спричинив політичні зміни в Україні”, – наголосив Соботка, маючи на увазі тиск Кремля на попередню українську владу з метою не допустити укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше президент Чехії Мілош Земан заявив, що Україна має бути нейтральною державою і йти шляхом так званої “фінляндізації” (зважати на думку сильнішого сусіда і враховувати її у своїх діях). Окрім того, він підкреслив, що повністю згоден з тим, що Україна не буде членом НАТО, як сказав німецький міністр закордонних справ.

Президент Чехії Мілош Земан відомий в ЄС як політик з послідовно проросійськими і пропутінськими поглядами. Нещодавно у Празі відбулися акції протесту проти дій і висловлювань Земана.

АНК

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь