НАТО посилить присутність у Східній Європі

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Міністри оборони країн НАТО обговорили план посилення військового контингенту в країнах Балтії, Центральної та Східної Європи з метою стримування російської агресії.

nato-2016

Про результати зустрічі повідомляє The Telegraph.

Зокрема, стало відомо, що міністри висунули пропозицію розташувати додаткові батальйони чисельністю по 500-1000 солдатів у Болгарії, Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Румунії.

Основну частину нового угруповання військ мають складати військовослужбовці США, Німеччини та Великої Британії. Росія повинна бачити, що будь-яка інтервенція “за українським сценарієм” зустріне жорстку реакцію НАТО.

Військовий контингент НАТО включатиме високомобільні сили спеціального призначення, з’єднання бомбардувально-штурмової авіації та ударних вертольотів. Очікується, що новий план НАТО з посилення східних кордонів Альянсу затвердять протягом тижня.

Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Росію у використанні військової сили для залякування сусідів.

Окрім цього, Велика Британія направить додатково п’ять військових кораблів у Балтійське море для підтримання зусиль НАТО щодо стримування агресії Росії.

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон наголосив, що Лондон вперше з 2010 року робить внесок до складу постійних військово-морських сил НАТО.

“Зміцнення присутності НАТО є чітким посланням нашим противникам про те, що ми готові відповісти на будь-які загрози і захистити наших союзників. У 2016 році ми серйозно сфокусуємося на Балтійському регіоні”, – сказав Феллон.

22 жовтня командувач ВМС США адмірал Джон Річардсон заявив, що НАТО має переглянути свою військово-морську стратегію на тлі активізації операцій ВМС Росії та інших загроз.

Він зазначив, що кількість патрулів російських субмарин зросла на 50% з 2013 року. На початку липня в командуванні НАТО закликали посилити військово-морські сили (ВМС) Альянсу як відповідь на зухвалі й агресивні дії Росії.

Останнім часом військовий флот НАТО здебільшого брав участь у бойових діях проти терористів і піратів, але тепер настав час протистояти військовим амбіціям РФ, наголосили учасники конференції з питань майбутніх викликів для флоту Альянсу в Лондоні.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь