Who needs love?

0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second

Сонце повернуло на вересень, а це означає, що літо завершується і наближається осінь. Вона невпинно, крок за кроком, зменшує відстань між нами й холодом. Спершу невинна прохолода, яка нікому не шкодить, проте… На зміну їй прийде справжній холод, який вже зараз кидає свою фантомну тінь на свідомість тих, хто до нестями боїться перших заморозків.

Українців вже давно лякають початком сезону опалення, точніше – його відсутністю. Робітники тепломереж наполегливо розповсюджують плітки, що опалювального сезону в Україні цього року не буде. А причина всьому досить проста – відсутність блакитного палива, до якого ми всі так звикли. Чому? Думаю, пояснювати не треба: Росія більше нам не друг, тож газу в неї ми не купуватимемо. І не грітиме він нас холодними осінніми й зимовими ночами.

Першими дефіцит газових запасів відчули на собі жителі столиці. Нагадаю, що ще у липні гарячу воду вимкнули у всіх районах Києва, за винятком центру. Настав час і киянам навчитися використовувати відра, баняки й кухлики в своєму повсякденному житті. Цьому можна повчитися у мешканців гуртожитків №№ 4 та 5 Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, в яких гаряча вода буває лише в опалювальний період, а решту року (ще від часів царя Гороха) студенти користуються перерахованими в попередньому реченні предметами. А ще врахуйте, що при цьому душові кабіни є лише на 1-ому поверсі і вам потрібно тягти все це приладдя всіма п’ятьма (на щастя!) поверхами. Але ця історія все ж таки не про це. Повернімося до опалення і гарячого водопостачання. Багато жителів столиці одразу зрозуміло що до чого і вирішило не гаяти часу: не лише замислилися про встановлення бойлерів та утеплення квартир ззовні, а й швиденько про все домовилися з робітниками, виклавши на міні-переобладнання власного житла мало не останні гроші.

Міськрада та “Київенерго” пояснюють відсутність гарячої води в Києві влітку як своєрідну економію газу заради повноцінного обігріву зимою. Тобто помучимося зараз “заради теплого майбутнього”! А чи загрожує киянам і всім іншим жителям України це саме тепле майбутнє – ніхто не береться стверджувати. Лише хочу заспокоїти особливих любителів тепла, а також тих, у кого маленькі діти, хворі нирки, сечовий міхур, та… зрештою, всіх: органи влади вже займаються пошуком альтернативних шляхів заміни російського блакитного палива . “Заміни на ЩО?”, – спитаєте ви. Зовсім скоро ми маємо дізнатися. Думаю, нам готують щось на кшталт сюрпризу, тому й тримають все в таємниці.

А зрештою, що поганого у відсутності опалення? Уявіть, скільки ліжок кожної зими приречені давати нічліг самотнім людям? Чи багато спальних місць можуть похизуватися “перенаселеністю”? Подумайте: холодні осінь і зима врятують тисячі людей від самотності! Все ж таки вдвох зігрітися значно простіше, ніж самому. Чи не так? Можна, звісно, і втрьох, і вчотирьох. Головне – щоб такий масовий обігрів не виходив за межі дозволеного. Хоча, знову ж таки, це вже особиста справа кожного. У кожному разі, близьке похолодання вже заготувало українцям підігрів почуттів, значне підвищення романтики і певною мірою збільшення кількості цікавих пригод! Цієї зими нам не доведеться сумувати, однозначно! Тому поки є час, придивіться до своїх сусідів, згадайте про родичів, з якими давно не спілкувалися, зателефонуйте однокласникам. Хто знає, кому судилося рятувати від холоду саме вас?

Іронія іронією, проте… Who needs love? Можливо, цьогорічне зимування в нетипових умовах покращить демографічну ситуацію в нашій країні. Нема злого, щоб на добре не вийшло. Кохайтеся, люди, нас має бути 52 мільйони!

Можете сприймати серйозно чи ні усе сказане (у кожному жарті – лише дрібка жарту), проте не раджу вам панічно боятися наближення осені й зими! Ми – стійка до морозів та інших незгод нація. І не такі труднощі долали. Пам’ятайте: разом ми – сила!

Галина Назарова

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь