У Македонії розгоряється Майдан

0 0
Read Time:51 Second

Македонська опозиція знову вийшла на вулиці Скоп’є вимагати відставки президента Гьорге Іванова.

Протести в Македонії
Протести в Македонії

У центрі македонської столиці зібралося кілька тисяч людей. Демонстранти камінням і пляшками з займистою сумішшю кидають у співробітників поліції, які охороняють головний офіс владної партії ВМРО, повідомляє наш кореспондент Димитр Стояновський.

Президент закликав мітингувальників припинити насильство.

“Замість того, щоб відзначити 25-ту річницю незалежності, радіти успіхам і побудові державності, ми намагаємося її зруйнувати зсередини”, – сказав Іванов.

Прихильники владної партії президента Іванова вже виступили з ініціативою заборони неурядових організацій, які, за словами депутатів від ВМРО, діють неконституційно.

Не дивно, що македонську кризу прокоментувала й всюдисуща Росія, яку екс-Югославія цікавить традиційно як регіон її потенційного впливу.

На думку російських дипломатів, у кризі влади в Македонії винні західні сили, що намагаються “розхитати ситуацію” і домогтися позачергових парламентських виборів у країні.

Як ми писали, у вівторок, 12 квітня македонська поліція була змушена застосувати сльозогінний газ проти мігрантів на кордоні з Грецією, коли кілька десятків біженців намагалися прорватися через кордон.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь