Польські військові беруть участь в операціях в Україні

0 0
Read Time:46 Second

Міністерство національної оборони Польщі у відповідь на депутатський запит офіційно підтвердило наявність польських військових на території України.

Зокрема, 18 військовослужбовців Спеціальних військ і офіцер Служби військової контррозвідки беруть участь в учбово-тренувальних операціях поблизу Кропивницького, повідомляє defence24.pl.

Чиновник польського міністерства повідомив депутатам, що місце перебування польського підрозділу віддалене від Донецька на 500 км, від Луганська – на 700 км. Таким чином, занепокоєння депутатів від польської націоналістичної партії Kukiz’15 щодо можливої участі поляків у бойових діях на Донбасі безпідставні.

Польські командоси тренуються разом із особовим складом зведеної роти 3 полку спеціального призначення, відпрацьовуючи тактику малих підрозділів, вогневу підготовку й надання медичної допомоги на полі бою.

Навчання відбуваються в рамках Joint Multinational Training Group – Ukraine, міжнародної ініціативи з підвищення обороноздатності ЗС України. До складу Joint Multinational Training Group – Ukraine, крім України, Польщі й США, входять Велика Британія, Канада, Литва, Естонія і НАТО. Раніше в навчаннях під егідою JMTG-U брали участь військовослужбовці 21 гірськострілецької бригади з Ряшева.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь