У Варшаві почалася зустріч прем’єр-міністрів країн Вишеградської групи

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Прем’єр-міністри Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини зустрічаються для обговорення майбутнього Євроунії і регіону, проблем безпеки й міграції.

Через тиждень у Брюсселі відбудеться зустріч на найвищому рівні членів Європейського союзу, де розглядатимуть ці пробеми, повідомляє “Польське радіо“.

На порядку денному буде питання виборів президента Європейської Ради – місяць тому чинний голова Дональд Туск заявив, що готовий і далі працювати на цій посаді, але навіть у самій Польщі, звідки Туск походить, не надто задоволені цією кандидатурою. За деякими даними, Польща може висунути на цей пост пана Саріюша-Вольського.

Серед тем розмови, порушених для саміту ЄС, на прохання Словаччини розглядатиметься питання якості харчових продуктів, вироблених і реалізованих у Центральній і Східній Європі. Країни регіону відзначають, що продукція багатьох міжнародних компаній у центрально-східному регіоні має гіршу якість, ніж аналогічні товари в Західній Європі. Це підтверджують і споживачі Чехії та Угорщини.

Як повідомляв “Український простір“, президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко розповів в ефірі польського телебачення про Бандеру і ставлення до нього в Україні (відео дивіться тут).

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь