У Чехії планують дозволити громадянам стріляти в терористів

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Нижня палата чеського парламенту схвалила внесення змін до конституції, якими чехам надається дозвіл використовувати свою легально зареєстровану зброю також і для оборони держави й громадської безпеки.

Перш за все йдеться про використання особистої зброї для припинення терористичних нападів, інформує forum.tm.

Право застосовувати зброю проти терористів, а не лише для оборони життя, здоров’я і майна, матимуть громадяни Чехії винятково на території держави.

Зміни до конституції запропонував міністр внутрішніх справ Мілан Хованець як реакцію на погіршення безпекової ситуації в ЄС і різке зростання кількості терористичних нападів, що, втім, Чехію поки що оминає.

“Чехія – шоста в світі за безпечністю життя. У нас якісні закони, добре продуманий механізм надання дозволів на зброю. Проблеми має ЄС, який і далі намагається повністю роззброїти населення”, – сказав голова Комітету безпеки нижньої палати чеського парламенту Роман Ваня.

За внесення в конституцію речення, що громадяни Чехії мають право купувати, зберігати, носити вогнепальну зброю і застосовувати її для захисту державної безпеки проголосувало 135 зі 168 присутніх депутатів.

Противники зміни кажуть, що Чехію таким чином перетворюють на Дикий Захід, де кожен ковбой з будь-якої нагоди смалить з кольта.

Прихильники розширення прав власників зброї вважають, що в разі терористичних нападів на об’єкти, що не перебувають під охороною, можливості державних служб ефективно й швидко протистояти терористам обмежені. Тому дуже важливо дати громадянам змогу самостійно захищати себе й державу.

“Терористичний напад має значно менше шансів на успіх, якщо зіткнеться з активною і своєчасною обороною, якщо нападникам протидіятимуть навіть цивільні”, – сказано у пояснювальній записці.

Тепер зміни до конституції має розглянути Сенат. Законопроект мають схвалити три п’ятих сенаторів, аби він вважався прийнятим.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь