Спецслужби Чехії: російські шпигуни активізувались проти України та ЄС

0 0
Read Time:53 Second

Минулого року російські секретні служби підвищили свою активність на території Чехії, здійснюючи, зокрема, кампанію проти України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання Prague Daily Monitor.

Російські спецслужби, у яких є якісна мережа контактів, в основному отримували конфіденційну інформацію з політичної сфери. У звіті йдеться, що чехи розкривають багато конфіденційної інформації від організацій і компаній, в яких вони працюють.

Найбільше джерело ризику становлять несвідомі контакти чехів з російським дипломатичним персоналом. Чеські спецслужби стверджують, що значна частина російських розвідників працює під дипломатичним прикриттям російської місії.

Російські шпигуни, зокрема, здійснювали операції, які були частиною кампанії проти України, ЄС і НАТО. Російські розвідувальні служби координували і фінансували діяльність неурядових організацій, які ставили під сумнів територіальну цілісність і суверенітет України.
Минулого року також збереглась тенденція виїзду чеських громадян на Донбас і в Крим.

“Під час цих поїздок чеські громадяни використовують, хоча, можливо, несвідомо, приховану допомогу російських спецслужб”, – ідеться у звіті.
У звіті окремо згадуються великі хакерські атаки з Росії. Найактивнішою була кампанія APT28/ Sofacy, ціллю якої стали різні області – від дипломатичної та військової до досліджень і розробок в академічній сфері.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь