Білоруський політик: Треба виходити з усіх союзів з Росією

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Один з творців Білоруського народного фронту Зенон Позняк не бачить нічого нового в поведінці Росії щодо Білорусі.

Політик, який зараз перебуває у США, прокоментував чергову кризу в білорусько-російських відносинах.

– Ця політика ведеться давно, як тільки прийшов Путін. Час від часу, коли виникають торгові суперечки в них, хто кому винен, у них з’являються такі заяви то з одного, то з іншого боку. Звичайно, заява з боку Медведєва – образлива за своєю формою і пропозицією. Тому це викликало досить болісну реакцію в Білорусі. Звичайно, так і має бути.

А по суті я не бачу нового етапу і нового повороту. Вони готуються давно і час від часу перевіряють, яка буде реакція на їхні пропозиції. Як тільки виникне якась необхідність, і вони відчують, що можуть безкарно ввести війська, вони це зроблять. Тому для Білорусі, якби це був не Лукашенко, а був нормальний уряд, нормальне керівництво, треба виходити з усіх союзних договорів, виходити з митної угоди, з ОДКБ і переходити на світові ціни. Тому що все одно до цього йде. І коли підуть реформи, а реформи тоді обов’язкові, то все буде нормально.

Але тут питання зрозуміло в чому. Проблема – людина, яка зараз чіпляється за владу. Якщо він ще протримається далі, то він може взагалі потопити Білорусь. Це найбільша небезпека. Повторюю, я не вважаю, що це новий етап з боку Росії. Це риторика, яка постійно триває. Політика Росії стратегічно зрозуміла – за будь-яких можливостей що далі то більше затягувати петлю на шиї Білорусі. Питання поставлене серйозно. Над ним варто задуматися, адже якщо далі буде така політика з боку режиму Лукашенка, то Білорусі все важче і важче буде виходити з цього.

Нещодавно і сам Лукашенко запідозрив Росію у спробах включити Білорусь до складу РФ, що викликало у нього негативну реакцію.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %