Президент Чехії закликав засудити «уславлення воєнних злочинців» в Україні

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Президент Чехії Мілош Земан “закликав, щоб Прага офіційно висловила протест проти уславлення воєнних злочинців в Україні”.

Про це написав у Twitter і представник президента Іржі Овчачек .

“Бандерівці масово знищували поляків, жидів і волинських чехів. Чеське МЗС на возвеличення бандерівців в Україні не реагує”, – пише Овчачек в іншому твіті.

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек вважає, що Україна має сама розібратися зі своєю історією: “Україні доведеться самій впоратися з болючими місцями історії. Для цього їй знадобиться необхідний час. Я про це говоритиму зі своїми колегами під час візиту в Україну на початку наступного року”.

Верховна Рада України 6 грудня прийняла закон, що надає статус учасника бойових дій особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України в XX столітті в складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) “Поліська січ”, Української народної революційної армії (УНРА) і збройних підрозділів Організації українських націоналістів. Міжнародні суди не визнавали ці організації “воєнними злочинцями”, але з такими заявами постійно виступає Москва.

Президент Чехії Мілош Земан відомий своєю прихильністю до позиції Кремля і особисто президента Росії Володимира Путіна. Він не раз виступав із зовнішньополітичними заявами щодо Росії і України, які суперечать зовнішній політиці Чехії і на які він не мав повноважень – в Чехії, згідно з Конституцією країни, зовнішня політика є виключною прерогативою уряду.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь