Олександр Положинський: Події останніх років спонукають українців звертати увагу на свій культурний продукт

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Фактор обмеження українського ринку для російських артистів грає роль далеко не ключову.

Олександр Положинський. Фото: Главком

Таку думку Олександр Положинський висловив в інтерв’ю “Главкому”.

Відповідаючи на запитання, чи можна зараз говорити про стрімкий розвиток української музики, які фактори на це впливають і чи важливо, що Україна зараз закрита для російських виконавців, співак сказав:

“Як на мене, фактор обмеження українського ринку для російських артистів грає роль далеко не ключову. Події останніх п’яти років спонукають українців нарешті звертати увагу на свій культурний продукт”.

При цьому Олександр наголошує, що на розвиток української музики впливає багато інших факторів.

“Це пов’язано ще з багатьма факторами. Нарешті виросло нове покоління музикантів, уже зовсім українських, які сформувалися як особистості в Україні. При цьому вони зважають на тенденції світової музики. Вони знайомі із сучасними технологіями – це теж впливає на розвиток музики. За рахунок розвитку інтернету вже немає тих бар’єрів для артиста, які існували 30 або і навіть ще 10 років тому. Зараз не треба мати багато грошей, щоб стати популярним. Достатньо мати талант, вихід в інтернет і уміння правильно цим всім скористатися”, – каже співак.

“Не треба очікувати, що завдяки квотам одразу зміняться і люди. В багатьох випадках люди лишилися ті самі. Тому й виходить так, що десь ці зміни зайшли на «ура» і викликали зацікавлення не тільки з боку артистів, а й з боку програмних директорів, музичних редакторів, людей, які визначають музичну політику радіостанцій. А в деяких випадках навпаки викликають агресію, не сприйняття, прихований саботаж”.

Багато залежить і від слухача:

“Слухач нарешті почав розуміти, що своє теж може бути цікавим і конкурентоздатним. Важливо, що виросло нове покоління, не обтяжене комплексами і стереотипами. Вони готові сприймати просто те, що подобається. І часто виявляється, що те, що подобається, зроблено саме в Україні. Дуже багато стереотипів з часом просто було знищено”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь