Суд ухвалив скасувати регіональний статус російської мови в Харкові

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Суд визнав протиправною бездіяльність Харківської міської ради.

Міськрада неналежно розглянула заяву Святослава Літинського з вимогою скасувати рішення про регіональний статус російської мови.

Про це інформує Нова газета.

“6 грудня депутати облради проголосували за скасування рішення про призначення російській мові регіонального статусу. Цього добивався від 7 серпня минулого року. Але це рішення щодо лише Харківської області, – пояснює активіст. – Аби скасувати статус регіональної мови для російської у самому Харкові, депутати міської ради мають проголосували відповідне рішення на своєму засіданні. Львівський окружний суд визнав протиправною бездіяльність Харківської міської ради щодо неналежного розгляду моєї заяви. І зобов’язав її (міськраду. – УП.) повторно розглянути звернення із врахуванням висновків суду”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський суд скасував заборону на російськомовний культурний продукт

Досі статус регіональної мови російська має в Донецьку та області, Дніпрі та області, Одесі та області, Запоріжжі, Луганщині, Миколаєві, Каховці Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізькі депутати залишили російську мову офіційною в місті

“Ми звернулися до Міністерства культури з заявою, аби воно зайнялося статусом російської мови й у інших областях. Зараз отримуємо відповіді. Якщо вони будуть позитивні, як от від Харківської облради, то добре. Якщо негативні, то оскаржуватимемо їх у суді та зобов’язуватимемо міські ради або прокуратуру, бо вона теж має повноваження скасовувати рішення міських і місцевих рад, що суперечать Конституції, скасовувати такі рішення”, – додав Святослав Літинський.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь