ПАРЄ не планує визнавати військовополоненими затриманих на Росії українських моряків

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

У Комітеті ПАРЄ з питань політичних відносин та демократії схвалили доповідь щодо конфлікту в Азовському морі.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Представник у справах захисту прав військовослужбовців Олег Трохименко за участі рідних військовополонених спілкувався з Головою секретаріату комітету ПАРЄ з питань політичних відносин та демократії Сільвією Арзіллі.

Обговорено проект резолюції «Ескалація напруження навколо Азовського моря та Керченської протоки та загрози європейській безпеці» та важливість його прийняття, що має вплинути на визволення українських моряків з російського полону.

Доповідь з цієї ситуації розглядалася і була схвалена, разом із запропонованими поправками народного депутата України, члена української делегації у ПАРЄ Олексія Гончаренка, в Комітеті ПАРЄ з питань політичних відносин та демократії.

За текст проголосували усі за винятком одного члена зазначеного комітету. У документі йдеться про звільнення моряків, вимогу вільного судноплавства, засудження побудови мосту через Керченську протоку.

Окрім цього, головна увага документу спрямована на дотриманні прав людини, умовах утримання українських моряків, чи до них не застосовуються тортури або інше нелюдське поводження.

“З’ясувалося, що в тексті документу статус українських військовополонених не зазначається, а є лише поняття «моряки»”, – інформує пані Денісова.

За словами Гончаренка, можливо, якось вдасться вплинути на резолюцію під час обговорень 23 січня.

Дебати щодо ситуації у Керченській протоці й Азовському морі мають відбутися 24 січня.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь