Як швидко вивчити іноземну мову: особистий досвід

0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Українська — не перша й не остання іноземна мова, яку я вчу і якою користуюся. Маючи певний досвід, хочу поділитися порадами, як швидко вчити іноземні мови й активно застосовувати нові знання.

Програми
Активне використання
Щоденне слухання
Читання
Корисні канали

Програми

Я щодня виконую завдання у кількох програмах, зокрема “Дуолінго” та “Мандлі”. Пройти кілька рівнів у цих програмах — це не довго, але дає хороший запас слів. А також змушує займатися щодня і час від часу повторювати слова, які вчив раніше. Це дуже корисні винаходи для любителів іноземних мов.

Активне використання

Як тільки я запам’ятав кілька десятків основних слів — почав їх використовувати. Зокрема, складати різні фрази. Я просто намагаюся у думках з кимось говорити. Уявляю, що мене про щось запитують, і відповідаю іноземною мовою. Або просто намагаюся описати, що я зараз роблю. Також щодня перекладаю щонайменше одну статтю чи новину за темою, яка мене цікавить. Це дуже допомагає зрозуміти логіку побудови фраз, їхнє значення і те, як висловлюють свої думки іноземці зараз.

Щоденне слухання

Я намагаюся щодня слухати радіо чи подкасти мовою, яку вивчаю. Зараз це німецька. Слухаю стільки, скільки маю для цього часу. Якщо роблю якісь домашні справи, то радіо грає на фоні. Увечері дивлюся серіал або фільм німецькою, спершу з субтитрами, потім без.

Читання

Щодня треба щось читати іноземною мовою. Краще, якщо це книжки визнаних майстрів, так званих класиків — там ви точно наберетеся високого стилю. Поганого ви завжди встигнете навчитися. А хороших зразків варто вбирати якнайбільше.

Корисні канали

Я підписаний на кілька телеграм-каналів, які допомагають мені дізнаватися щось нове й підтримувати знання з моїх іноземних мов в актуальному стані. Ось ці канали:

Німецька

Німецька мова” — канал, який допомагає запам’ятати німецькі слова й удосконалити свої знання. Кожне слово супроводжується візуальним образом і описом його вимови та вживання.

Польська

Польська мова” — один з найбільших каналів з вивчення польської мови в українському сегменті. І, очевидно, польська мова зараз належить до найбажаніших у нашій країні, через міграційні тенденції.

Polski język” — ще один варіант вивчення польської завдяки телеграм-каналу. Цікава подача матеріалів і постійне вивчення нових фраз.

Іспанська

Іспанська мова QT” — тут зібрано чимало матеріалів, але останнім часом не оновлюється. Утім, можна користуватися тим, що вже є — корисного багато.

Англійська

Англійська на прокачку” — призначення каналу зрозуміле вже з назви. Сенс в тому, що тут пояснюють слова, вирази й конструкції, які вживають у розмовній мові й значення яких не зразу вловиш.

Вчіть іноземні мови! Це круте тренування для мозку, корисна опція для кар’єри і це просто цікаво й весело! Бувайте!

Єжи Ґрачек

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %