США нададуть Україні військове спорядження на $8 млн

0 0
Read Time:53 Second

Найближчим часом США нададуть Україні техніку та різноманітне військове спорядження загалом на суму понад $8 млн, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву Пентагону.

Україна отримає бронетранспортери, патрульні броньовані автомобілі та вантажівки, оптичні прилади для використання вдень та вночі, військові катери.

Окрім цього у Пентагоні підготували план бойової підготовки підрозділів Національної гвардії України. Згідно з документом, з 2015 року чотири роти Національної гвардії України навчатимуть американські фахівці.

Поки що США не надають Україні бойової зброї та набоїв, однак посадовці американського військового відомства закликають політичне керівництво країни надати державі-союзнику, яка бореться з терористами, озброєння для оборони. Особливо американські генерали радять ухвалити рішення про надання протитанкових ракет.

Про потребу України в озброєнні для боротьби з російською агресію заявив голова комітету у справах збройних сил Сенату США Карл Левін.

Нагадаємо, що Конгрес США прийняв закон про надання Україні статусу союзної держави без вступу України до НАТО. Такий статус отримали також Грузія і Молдова, а ще мають Ізраїль, Південня Корея та Японія.

Допомогу технікою та озброєнням США надають за різними програмами. Нещодавно партію зі 162 патрульних броньованих автомобілів отримала Хорватія.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь