Смаколики для справжніх українців

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Кажуть, що знайомство з культурою і традиціями країни починається зі знайомства з її національною кухнею. За особливостями кулінарних шедеврів можна багато розповісти про країну, її мешканців, їхні звички і темперамент.

Це твердження справедливе і для України. Наша країна може похвалитися різноманітними національними стравами та напоями, відомими на увесь світ. На честь цих смаколиків в країні навіть відбуваються фестивалі, на яких можна не тільки скуштувати улюблену страву, але і дізнатися рецепти її приготування, взяти участь у змаганнях і, взагалі, отримати заряд позитиву і гарного настрою.

Фестиваль дерунів відбувається щороку у Коростені. Мешканці та гості міста кожної другої суботи вересня мають нагоду прийти до міського парку культури ім. Островського та долучитися до свята. В цей день можна навіть позмагатися у кулінарному конкурсі на найсмачніші деруни. Не любите готувати? Можете скуштувати! За символічну суму кожен може придбати патент дегустатора і таким чином стати членом журі. В школі дерунярства є змога навчитись готувати деруни у досвідчених кухарів.

Яка ж українська кухня без борщу? Цю страву люблять не лише в рідній країні, але і далеко за її межами. Тому не обійшлося і без проведення фестивалю борщу. Як зазначають його засновники, це – відкритий конкурс-дегустація як для «любителів», так і для професіоналів кулінарного мистецтва. На сьогодні він мандрує по регіонах України у вигляді презентаційних турів, під час яких відбувається збір місцевих (регіональних та авторських) рецептів борщу, розважальна програма (різноманітні змагання, конкурси, забави та інші розваги) для місцевих жителів та гостей фестивалю, змагання з приготування обраних рецептів борщу та, неодмінно, безкоштовна дегустація. Фестиваль планується як щорічне масове всеукраїнське, а згодом і міжнародне свято.

У вересні також проводять фестиваль ще одної улюбленої страви українців – вареників. Відбувається він у Луцьку, біля входу в Центральний парк міста. Протягом усього заходу відбувається святковий ярмарок народних майстрів Західної України та безліч різноманітних конкурсів і вікторин з цінними подарунками. Головною метою дійства є популяризація серед молоді українських народних традицій та національної кухні, повідомили організатори заходу.

Ще один дуже цікавий і веселий захід – фестиваль галушки у Полтаві. Упродовж вихідних у Полтаві можна поласувати традиційною українською їжею – галушками з м’ясом, сиром, сметаною, печінкою, картоплею зі шкварками, з різними спеціями. Окрім того, мер Полтави пообіцяв, що будь-який житель України на прізвище Галушко може безкоштовно поїсти в будь-якому ресторані або кафе міста. У Полтаві щорічно проходять свята галушки, а також виставки «Історія полтавської галушки».

Надія Саковська
nadin.che21@yandex.ua

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь