5 унікальних місць України

0 0
Read Time:3 Minute, 50 Second

Україна. Це те, чого не можна сказати словами, пояснити жестами, навіть передати музичним звуком; це те, що живе в кожній клітинці організму та примушує кров швидше рухатися великими й малими судинами; те, що постійно перебуває в думках, хоч що людина робила б; це почуття піднесеності, окриленості та неймовірної закоханості – щодня без вихідних!

До речі, про вихідні, а заразом і про відпустку: куди слід їхати досліджувати Україну, щоб найкраще її пізнати? Пропонуємо вам на вибір 5 найпривабливіших куточків нашої країни на думку команди “Українського простору“.

1. Обережно, романтика!

Тонель 2Тунель кохання – одне з найромантичніших і водночас найзагадковіших місць України. Розташований він у Рівненській області поблизу селища Клевань. У лісі, серед заростів кущів і дерев, проходить залізничний шлях, що веде до сусіднього селища Оржів. Саме там і утворилося це диво природи. Довжина загадкового тунелю складає близько чотирьох кілометрів. Нікому достеменно не відомо, як могло виникнути таке незвичайне сплетіння дерев і кущів у рівненській флорі.

Якщо бажаєте послухати легенди стосовно появи Тунелю і висунути свою особисту версію, а головне – на власні очі пересвідчитися в його існуванні, вам неодмінно треба відвідати селище Клевань. Романтику і яскраві враження вам гарантовано!

2. Стій! Пісок на твоєму шляху!

П│ски -1На Півдні України існує ще одне унікальне місце, утворене природою. Це так звані Олешківські Піски. Їхнє місцезнаходження – поблизу міста Цюрупинськ, що в Херсонській області. Раніше це місто мало назву Олешки, тому пустеля в його околицях отримала співзвучну назву.

Олешківська пустеля – найбільша піщана пустеля Європи. А допомагав в утворенні цього дива Херсонщини величний і могутній дід Дніпро. Не вірите? Ходімо блукати пустелею й шукати міражі. Чи незвичайність подібної пісочної пригоди та її можливий екстрім вас лякає? Геть страх! Готуйте хутчіш необхідне для походу в пустелю оснащення і гайда блукати просторами Пісків Олешків! Ви готові?

3. Увага! Венеціанська вишуканість по-українськи

В│лково 1А чи відомо вам, що в Україні є своя власна Венеція? І знаєте, де вона розташована? У Кілійському районі Одеської області. Води Дунаю розлилися тут настільки широко, що пересуватися містом переважно доводиться на човнах. Хоча місцевих жителів це аж ніяк не засмучує. У Вилковому, де рукави Дунаю є осередком існування великої кількості риби, а близькість Чорного моря сприяє її високому нересту, улюбленою справою городян і за сумісництвом засобом заробляння грошей стало рибальство. Окрім того місцевих жителів і туристів цей край приваблює високою родючістю винограду й полуниць. Тому якщо ви любите поласувати такими фруктами й ягодами, ваше місце саме тут, в українській Венеції.

До речі, поблизу Вилкового, на кордоні України та Румунії, розміщується ботанічний заказник місцевого значення Ліски. Сподіваємося, у вас не лишилося сумнівів щодо унікальності цієї місцевості. Приїздіть сюди і переконайтеся на власні очі!

4. Жодного дня без згадки про історію

Кам'янець -1Традиція будувати замки й укріплення існує з часів середньовіччя. Знайти підтвердження цьому ви можете не виїжджаючи за межі України. Оскільки історія нашої країни тривала і заплутана, не будемо змушувати вас заглиблюватися у неї. Краще завітайте до Кам’янець-Подільскої фортеці, яка розкриє вам деякі таємниці минулого і запропонує цікаву екскурсію своєю територією.

Кам'янець - 3Місто Кам’янець-Поільський Хмельницької області умовно поділяється на дві частини. Гуляючи Новим містом, ви пересвідчитеся в сучасності й активності місцевих жителів: вони теж ходять на роботу, купують потрібне у магазинах і відпочивають у кафе. До Старого міста вас приведе міст, що об’єднує дві частини Кам’янця-Подільського.

Міст лежить над глибоким проваллям, тож якщо ви шукаєте гострих відчуттів, можете перетнути його за допомогою спеціально обладнаного й натягненого над прірвою каната. Спосіб не для слабких духом, але вартий уваги. Бажаєте подробиць? Знайдіть їх у цьому величному й історично привабливому місті особисто!

5. Стережіться: попереду диво!

Шацьк│ -3Справжнісіньким дивом можна вважати низку озер в Шацькому районі Волинської області. Група водойм, яка складається з понад 30 озер, утворилася у межиріччі Прип’яті й Західного Бугу. Озеро Світязь значно випереджає інші озера цього природного комплексу в змаганнях з масштабу й глибини. Мені воно нагадує короля, що живе в оточенні своїх підданих.

Шацьк│ озера - 1З кожним роком потік охочих побувати на Шацьких озерах помітно збільшується. В районі цього природного дива Волині добре розвинена рекреаційна зона, де кожен може обрати для себе будиночок або орендувати кімнату на свій смак. В пошуках житла ви переконаєтеся, що гостинні хазяї врахували фінансові можливості кожного, що не може не тішити. Але не забудьте забронювати номер завчасно, адже знайти вільні місця під справжнім дахом поблизу озер в гарячий сезон майже неможливо! Проте завжди є альтернатива для тих, хто полюбляє відпочинок просто неба з багаттям, піснями й танцями. Шацькі озера гостинно запрошують всіх!

P.S. Хоч де ви опинилися б, не зловживайте гостинністю природи! Не залишайте після себе сміття! Особливо ж будьте обачні у лісі, де банальна необережність може стати причиною великої пожежі, а отже – природньої катастрофи. Любіть Україну, бороніть її від нападників і від самих себе.

Галина Назарова

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь