Українська жінка та війна

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Вже понад півроку триває антитерористична операція на сході України. Пройшло три хвилі мобілізації. Чимало чоловіків виконують обов’язок захисту Батьківщини. Що ж робити у цей час жінкам, коли на їхні плечі лягає важкий тягар матеріального забезпечення родини, виховання дітей та вболівання за долю чоловіка-захисника?

“Якщо завдання чоловіка змінити світ, то жінки – надихнути його на це”, – взірцевий вислів, актуальний завжди. Історичні факти доводять, що у багатьох випадках саме жінки робили вирішальний крок у переломний історичний момент.
Представниці слабкої статі завжди були пліч-о-пліч з чоловіками у часи Другої світової війни. Вони нечасто тримали у руках кулемети, рідко керували танками, але при цьому їхня роль була надзвичайно важлива: статистичні дані свідчать, що близько 2 мільйонів жінок працювали у військовій промисловості для забезпечення боєздатності армії у часи війни. Медичний персонал на фронті також був сформований саме із жінок, які мали працювати оперативно у несприятливих польових умовах.

Сучасні українки не змінили поглядів стосовно своєї участі у долі держави. Увесь світ дізнався про Надію Савченко, українську військову льотчицю, штурмана-оператора вертольота Ми-24, яка відважно захищала свою рідну землю добровольцем у батальйоні “Айдар”.

Кажуть, що війна – це не жіноча справа. Зате перемога – завжди жіночого роду. У час, коли не вщухає стрілянина і невпинно ллється кров, так важливо залишити зерно моральності у серці, аби потім посіяти його у душі інших. Жінка завжди буде берегинею сім’ї і духовності, ставши матір’ю – учителем моральності й добра для своїх дітей. Згадаймо пісню Назарія Яремчука “Родина”: “Родина, родина – це вся Україна. З глибоким корінням, з високим гіллям…”. І нехай швидше об’єднаються Схід та Захід під крилами України-матері.

Яна Вільчинська

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь