За фотографії з Майдану американський фотограф отримав престижну премію

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

15 жовтня у Нью-Йорку оголосили результати щорічного гранту імені Юджина Сміта (Eugene Smith Grant in Humanistic Photography). Йосип Сивенький, американський фотограф українського походження, отримав грант W. у розмірі 30 тисяч доларів за зображення життя людей під час подій на київському Майдані взимку 2013-2014 року.

“На Майдані я переживав це насильство і фотографував події у місті, яке вважаю власним домом. Це було більше схоже на зображення моєї спільноти. Це в жодному випадку не була для мене історія іноземців. Вийшовши на площу ризикувати життям заради перемоги демократії, ми всі були сусідами, друзями і членами однієї сім’ї”, – розповідає фотограф.

За словами митця, він відчуває тісний зв’язок із землею, де народилися його батьки. Після закінчення школи Йосип вчився в Україні народних танців, але травма змусила його покинути це хобі. Тоді він взяв до рук камеру і почав подорожувати країною. Фотограф зосередився на роботі над світлинами, які зображають побут людей, їхні стосунки та переживання.

Йосип Сивенький працює з документальною фотографією в Україні впродовж п’ятнадцяти років. Одним із провідних напрямків його роботи за цей час стало висвітлення проблем людей, хворих на ВІЛ, та життя малозабезпечених сімей.

Грант є своєрідним заохоченням для продовження роботи над проектом про кризу в Україні. Темою робіт фотографа-документаліста і надалі буде зображення переживань українців у зв’язку зі скрутною економічною та політичною ситуацією в країні, подіями на сході країни та конфліктом з Росією.

Крістіна Сінкевич
Фото – Йосип Сивенький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь