Нова структура в Кабміні: “міністерство правди” чи “міністерство кривди”?

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

У Кабміні буде Міністерство у справах інформаційної політики. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка в мережі facebook. За його словами, завданням нової структури буде “захист інформаційного простору України від Російської пропаганди і контрпропаганди в Росії, на території тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу”.

На посаду Міністра інформаційної політики призначено одного з ініціаторів створення так званого “міністерства правди” нардепа від БПП Юрій Стець. Журналіст і політик (дивне, але традиційне для України поєднання), Голова Комітету ВР України з питань свободи слова та інформації (2012) розповів кореспонденту Нового Времени, що “через відсутність «міністерства правди» Україна програла інформаційну війну в одні ворота”. За його словами, ідея щодо створення Міністерства інформаційної політики зародилась тоді, коли на Кримському півострові з’явились “зелені чоловічки”. Як ми пам’ятаємо, 27 лютого 2014 року “невідомі” в кількості близько 300 осіб заблокували аеропорт “Бельбек”. Як раніше повідомляла агенція РБК Україна, НАТО визнало, що це були військовослужбовці РФ.

“Маємо ті ж загрози, що існували з часів Леоніда Кравчука – економічна та інформаційна війни. І першу, і другу ми програли. Інформаційна війна з боку країни-сусіда очевидна і в західних ЗМІ, і на тимчасово окупованих територіях, і навіть на території України, тут, в Києві, за допомогою зареєстрованих в Україні видань типу “Вести” та “Комсомольская правда в Украине”, – повідомив Стець кореспонденту НВ.

Ідея вже здійняла шквалт критики. Зокрема, проти утворення міністерства виступають журналісти та громадські активісти, які дотримуються думки, що за “міністерство правди” ховається цензор. Окрім того, палке обговорення ідеї створення відомства вже зіграло за піарників “Опозиційного блоку”. Нардеп Ніколай Скорік розповів Подробностям, що йдеться про створення “міністерства пропаганди”. “Українську владу вже давно не лякає створення одіозних структур, яких немає в жодній цивілізованій демократичній структурі. Міністерство пропаганди – це завжди інструмент війни. А нашим громадянам сьогодні потрібен мир, а не війна”, – заявив нардеп.

Неоднозначність, спровокована підміною понять, має бути спростована хоча б з огляду на те, що заборон діяльності ЗМІ чи підтвердження того, що буде створено цензора на державному рівні, поки що немає.

Ганна Базиленко

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь