Крок у майбутнє

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Англійська – це мова сучасності, успішних людей і одна зі запорук успіху в будь-якій справі. Але, на жаль, не всі її знають.

На вихідних мені довелося відвідати центральну вулицю столиці, щоб здійснити експеримент з англійської мови. Адже чимало українців прагне до Європи. Тим паче, проїжджа частина якраз перекрита, тож людей буде достатньо.

Завдання здавалося б щонайпростіше. Мета – у п’яти осіб різного віку (від школяра до літної людини) дізнатися їхнє ставлення до новин і мас-медіа, але основна умова – відповіді іноземною мовою. Я подумала: “Це ж так цікаво, дізнатися думки людей, та ще й не українською!” Але щойно з початком експерименту я вже заціпеніла. Не було меж моєму подиву, коли більшість людей відповідала: “Ноу інгліш”. Кияни – жителі столиці! – мали б її знати. Як на мене, дуже дивно, що українці не розуміють мови майбутнього. Адже ми начебто належимо до найосвіченіших націй.

У незнанні іноземних мов винні передовсім самі люди, яким ліньки вчити щось самостійно. Та й це магічне “ось від завтра візьмуся, завтра нарешті засяду”. Самі того не розуміючи, ми списуємо низький рівень освіченості на недосконалість системи освіти.

Друга проблема – висока вартість навчання іноземної мови. Погодьтеся, що 1000 гривень на місяць “викинути на вітер” може не кожен. А вчитися ж треба не місяць, а все життя – “вік живи, вік учись і вік трудись”. Та навіть ті, що мають змогу платити, все одно не позмагаються з британцем чи американцем.

Одначе молодь, як і англійська мова – наше майбутнє. Дівчинка-школярка з восьмого класу відповіла на всі запитання без роздумів. Хлопець з одинадцятого класу так само дав інтерв’ю на встановлену тему і привів своїх друзів, щоб допомогли. Усі вони мали досконалі знання. Тож тільки молоде покоління врятувало мій експеримент.

Але ж приємно, коли іноземець просить допомоги, і ви можете йому чимось допомогти?

Марина Пуйда

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь