Американці просять заборонити “Біблію”

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

“Біблія” увійшла до переліку з 10 книжок, які найчастіше просять вилучити з публічного доступу в США.

Фото: Вікіпедія
Фото: Вікіпедія

Список склала Американська бібліотечна асоціація, один з підрозділів якої отримує запити від бібліотек, шкіл і ЗМІ про заборону видань, повідомляє CNN.

Очолила перелік книжка Джона Гріна “У пошуках Аляски”, яка не відповідає заявленій віковій категорії читачів, містить надмір нецензурної лексики і відверто порнографічних сцен.

Через значну кількість сексуальних сцен друге місце в списку очолив роман Е.Л. Джеймс “П’ятдесят відтінків сірого”. Пильні громадяни схвильовані тим, що “підлітки можуть захотіти це спробувати”, а не всі сцени роману варто було б наслідувати.

“Мене звуть Джаз” Дж. Гертел і Дж. Дженнінгс – на третій позиції, їхня книжка забагато згадує про гомосексуальність, а ще нав’язує релігійні погляди, хоч як дивно таке поєднання звучить.

“Біблія” потрапила на шосту сходинку рейтингу також через нав’язування релігійних поглядів.

Американська бібліотечна асоціація склала й опублікувала список на знак протесту проти цензури, заборони й вилучення з вільного доступу будь-яких книжок.

Раніше експерти Американської асоціації психологів запропонували вважати віру в бога психічним розладом. Такий висновок вони зробили після дослідження, що тривало протягом 5 років. Дослідження показали, що релігійні люди часто страждають від параної, тривожних розладів, емоційної нестабільності і галюцинацій. У ході експерименту з’ясувалося, що релігійні люди, які мали погане здоров’я, вважали бога жорстоким, тоді як добрим його називали ті, що не мали серйозних проблем зі здоров’ям. Якщо пропозиція психологів Асоціації набуде підтримки, лікарі зможуть лікувати релігійних фанатиків, які відкидають ті чи інші види терапії з “духовних” міркувань.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь