Балканські медіа про ситуацію в Україні на 16 лютого

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Припинення вогню на сході України існує лише на папері: Україна повністю дотримується “режиму тиші”, але сили АТО зазнали за останню добу 112 ударів, повідомляє хорватська газета Jutarnji list.

Сепаратисти посилили свої атаки на позиції українських військ поблизу Дебальцевого, натомість відмовляються пускати до міста представників спільної моніторингової місії ОБСЄ. Утім, організація підтверджує порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Аналітики і журналісти у світі дуже часто довідуються про події в Україні лише з російських джерел. Тож чимало фахівців на заході підтримують думку про поділеність України на русофобську та проросійську частини, кордон між якими проходить Дніпром, пише Маріо Юрчець у матеріалі для Sloboda.hr. Саме через це Україна буцімто була приречена на розпад. Кризу в Україні викликали США і ЄС, які намагалися таким чином перешкодити зростанню могутності Росії, яка відстоювала свої інтереси у регіоні.

Така сама ситуація і в Хорватії, де навіть національне телебачення фактично перебуває у полоні російської пропаганди. Без звільнення з чіпких обіймів російського пропагандистського монстра, без власного погляду на становище України і події на її сході, Європа не зможе об’єктивно реагувати на виклики ні зараз, ні в близькому майбутньому, наголошує автор.

Путін вимагає привести йому живим “командира батальйону “Азов” на прізвисько Хорват”, повідомляє сербський “Телеграф”. Після заяви міністра Весни Пусич та відповіді МЗС РФ щодо хорватів, які воюють в Україні, сербів дуже зацікавила ситуація з так званим “Хорватом”, якого буцімто російський президент хоче бачити особисто. Росіяни і серби переконані, що “Хорват” за прізвиськом насправді хорват за національністю.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь