МЗС Болгарії жорстко висловився про агресію Росії

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

15 листопада 2014. – Міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов заявив, що агресія Росії проти України генерує нові “заморожені конфлікти” і становить пряму загрозу для європейських і євроатлантичних цінностей.

Таку думку він висловив в рамках щорічної міжнародної конференції з безпеки, яка зараз проходить в Софії, повідомляє “Укрінформ“.

“Агресія Росії не тільки зневажає норми міжнародного права, змінюючи карту Європи XXI століття і створюючи нові «заморожені конфлікти», а й становить пряму загрозу для європейських і євроатлантичних цінностей”, – зазначив Мітов.

За його словами, дії Росії проти України через нав’язування суверенній державі геополітичного вибору не тільки недопустимі, а й виступають прямим шляхом до повернення часів холодної війни.

Мітов підкреслив, що стабільність в регіоні може бути забезпечена лише шляхом прискорення процесу інтеграції в НАТО країн Чорноморського басейну.

7 листопада в Болгарії після проведення дострокових виборів було сформовано новий коаліційний уряд. Його очолив Бойко Борисов, який виступає проти політики путінської Росії.

На початку червня Борисов заявив, що, якщо його партія переможе на дострокових парламентських виборах, вона перегляне підсумки конкурсу, який визначив компанію, що мала реалізувати проект “Південний потік“.

Компанія “Стройтрансгаз консорціум”, заснована російським ЗАТ “Стройтрансгаз” і болгарським консорціумом з п’яти фірм “Газпроект Південь”, наприкінці травня виграла тендер на будівельно-монтажні роботи, навчання персоналу і введення в експлуатацію “Південного потоку” на території Болгарії. Вартість робіт мала скласти €3,5 млрд.

ЄС заблокував здійснення роботи щодо проекту до приведення всіх умов виконання у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу.

Зазначається, що компанія “Стройтрансгаз” належить російському бізнесмену Геннадію Тимченку, який потрапив під санкції, що їх ввели США “за порушення суверенітету і територіальної цілісності України”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь