Болгарські офіцери їдуть воювати на Донбас

0 0
Read Time:57 Second

28 листопада 2014. – Колишні кадрові військові болгарської армії наймаються воювати на боці ополченців в Донецьку і отримують за це по 2 500 доларів США на місяць.

“Я все життя вчився воювати. Зараз мені 50 років і мені випала нагода застосувати на практиці свої знання. Та й грошей таких у нас не заробиш. Гадаєте, краще бідувати, коли випадає такий шанс? Якщо мене вб’ють – та просто помру, і по всьому”, – каже колишній болгарський офіцер, повідомляє uainfo.org .

“З початку військових дій в Україні російські ЗМІ кілька разів повідомляли, буцімто болгари воюють на боці хунти. Я про таких не знаю. Усі, кого я знаю, воюють на боці “ополченців”, здебільшого у Донецькій області”, – додав він.

Окрім того, що на Донбас їдуть болгари, через болгарський порт Варна ще й дістається в Україну більшість найманців з Європи. Чорним морем вони переправляються до Криму чи Новоросійська, а звідти – у зону бойових дій на сході України.

На жаль, поки що протидіяти цьому явищу українська влада не має змоги. Не прагне припинити подібний вид туризму і влада Болгарії, хоча законодавство ЄС передбачає дуже жорстке покарання за участь у терористичних організаціях і в бойових діях на території інших держав.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь