Що буде після Путіна?

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

У Росії фактично сформувався тоталітарний режим: впродовж років одна людина тримає всю реальну владу в своїх руках. І система ця досить глибоко пустила корені. Виникає питання: якою стане Росія, коли Путін піде з життя або з політичної арени?

Цьому була присвячена прес-конференція «Росія після Путіна. Можливі моделі», участь у якій взяли Валентин Бадрак – директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), та Дмитро Козлов – керівник Лабораторії аналізу особистості ЦДАКР.

«Система, яку створив Путін, більше його самого не потребує. Для збереження цього режиму він повинен піти або ж просто змінити обличчя. Ця система має здатність до політичної мімікрії. Можливо, вона не зміниться, а просто з’явиться нова маріонетка в руках Путіна. Росія матиме нову «етикетку» для Заходу,» – припустив Дмитро Козлов. Експерт визнав, що навряд чи Володимир Путін захоче добровільно піти і зробить це в крайньому випадку для захисту своїх інтересів.

Валентин Бадрак заявив, що Росія готується до повномасштабної війни: «Путін оцінює свої сили та розуміє, що у нього є термін у 6-8 місяців, і за цей час він прагне довести справу з Україною до кінця. В іншому випадку через півроку його режим перестане існувати, оскільки значно погіршується економічна ситуація в Росії. Спостерігається серйозний дефіцит бюджету. Зокрема, 40% бюджетних коштів витрачається на військо, що важко для країни в умовах падіння цін на нафту».
Експерти вважають, що «м’які» сценарії на кшталт відходу Путіна з політичної арени внаслідок виборів можливі лише у критичних ситуаціях, адже російські спецслужби ретельно слідкують за тим, щоб їхній лідер не мав серйозних конкурентів.

Валентин Бадрак додав, що руйнування російської злочинної системи «залежить від здатності цивілізованого світу вистояти проти Путіна. Зараз велика надія покладається на США». Експерт заявив, що Україні в свою чергу варто задуматися про озброєння та оснащення армії.

Крістіна Сінкевич

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %