Чеських дітей вчитимуть розпізнавати російську пропаганду

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Агресивна російська політика, втручання РФ в українські справи, анексія Криму й підтримка бойовиків на Донбасі змушують європейські держави переглядати своє ставлення до небезпечного сусіда і протидіяти його пропаганді.

Kiselev-propaganda

Європейський Союзу ухвалив програму заходів зі знешкодження впливу російської пропаганди, санкціями проти RT намагаються нейтралізувати російський інформаційний вплив у США, вживають заходів для посилення інофрмаційної безпеки країни Балтії і Польща.

У Чехії організація Jeden svět na školách розробляє освітньо-виховні програми для дітей і молоді. Нещодавно на сайті організації з’явилися відеолекції, які вчать дітей розпізнавати російську пропаганду, а також розповідають правду про анексію Криму, дії Росії на українському Донбасі, вторгнення радянських військ до Чехословаччини 1968 року, придушення СРСР повстань у Польщі та Угорщині тощо.

Учителі, які вже використовували на уроках програми JSNŠ, кажуть, що дітям дуже бракує цієї інформації. Медійний простір Чехії заповнений трансляцією “російського погляду”, а діти не мають відповідного критичного інструментарію для того, щоб відрізнити, де правда, а де пропаганда. Про це мали б подбати дорослі, але і їм не завжди вистачає досвіду.

Звідси, з України, дивно бачити, що іноземці більше від нас самих роблять для того, щоб донести у світ правду про події в нашій країні. Чому таких програм не випускає українське телебачення? Що робить змавповане з RT телебачення “Юкрейн тудей”? Чому українська правда програє війну даних російській брехні? Такі тяжкі запитання виникають, коли довідуєшся про чеські, хорватські, польські акції підтримки України.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь