Чорногорія не боїться російського тиску, – МЗС країни

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Чорногорія дбає про свої національні інтереси, ухваливши рішення про вступ до НАТО, і не боїться російського тиску.

Таке заявив міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дарманович, інформує Anadolu.

Міністр вважає, що після вступу його країни до НАТО стосунки між Чорногорією і Росією тільки покращаться, хоча зараз і протягом всього періоду, доки тривав процес приєднання, Росія активно виступала проти і навіть вчиняла недружні акти щодо балканської країни.

Дарманович у заяві для турецького агентства сказав, що Чорногорія не має на меті провокувати конфлікт з Росією, а лише дбає про власні інтереси.

“Ми не плануємо ніяких агресивних відповідей, ми просто прагнемо захиститися. У нас немає абсолютно ніяких амбіцій втручатися в конфлікти з великими державами, а лише боронимо те, що вважаємо нашими національними інтересами. Ми чудово розуміємо інтереси Росії з погляду її бачення світу. Ми з тим баченням не згодні, але розуміємо. Але так само ми маємо свої інтереси”, – заявив міністр Дарманович.

Також чорногорський міністр наголосив, що ці інтереси постали не вчора, а записані у Декларації незалежності.

Чорногорія оголосила незалежність від державного союзу Сербії і Чорногорії у 2006 року. Майже одразу почався процес приєднання країни до НАТО і ЄС. Нещодавно парламент країни, як і парламенти всіх членів НАТО, ратифікував Протокол про вступ Чорногорії до Альянсу. Очікується, що датою фактичного вступу стане 5 липня ц.р.

Як ми нещодавно повідомляли, у Чорногорії з ініціативи сербських партій і організацій може з’явитися пам’ятник останньому російському імператорові Ніколаю ІІ.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь