Чорногорія роздаватиме посвідки на проживання

0 0
Read Time:54 Second

У Чорногорії ухвалили зміни до законодавства. Відтепер іноземці-власники нерухомості отримуватимуть посвідки на проживання в Чорногорії.

Туризм є ключовою галуззю економіки Чорногорії, тож країна намагається якомога більше залучати іноземців. Відповідно до змін у законодавстві, відтепер всі іноземні власники нерухомості на території Чорногорії мають право подати документи на отримання посвідки на проживання.

Окрім того, вперше докладно відрегульовано перебування іноземців у Чорногорії, зокрема, прописано всі нюанси отримання іноземцями статусу резидента. Уряд вважає, що такі новели спричинять приплив інвестицій у нерухомість Чорногорії.

Раніше власники житла не могли залишатися в країні понад 90 днів. Їм доводилося виїжджати за межі країни і знову в’їжджати в Чорногорію. Тепер власники нерухомості отримуватимуть дозвіл на проживання на термін до 1 року, і він буде пролонговуватися доти, доки нерухомість перебуватиме у власності цієї особи.

Хороші новини і для охочих працювати в Чорногорії. У такому разі власник нерухомості може отримати посвідку на проживання і дозвіл на роботу одним документом – карткою з біометричними даними.

Зміни до законодавства набудуть чинності вже з кінця цього року. Окремо Міністерством фінансів буде визначено мінімальну вартість нерухомості, що дасть право на отримання посвідки на проживання.

АНК

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь