Відповідь чорногорських патріотів росіянам

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

27 листопада 2014. – У центрі чорногорської столиці Подгориці з’явилися плакати, що наочно спростовують заяви російського МЗС та чорногорських просербських і проросійських кіл щодо буцімто “дружби Росії з Чорногорією”.

Зокрема, на плакатах написано, що “За 300 років історичних зв’язків “матінка-Росія” нас майже додушила”. Нижче наводиться перелік найбільших промислових підприємств та інших об’єктів господарства Чорногорії, які перейшли у власність російських олігархів. Серед них – алюмінієвий комбінат у Подгориці, залізниця, бокситні копалини, готелі та курорти.

“По-дружньому – далі нікуди!”, – наголошується на плакаті. “Знайдіть три успішних компанії (з переліченихВ.К.) – отримаєте винагороду!”, – закликають автори плакатів.

На закінчення на плакаті наводиться цитата з виступу Мілована Джиласа на мітингу у Тітограді 1951 року: “Ніколи росіяни не були друзями чорногорцям. Ми завжди для них були дрібною монетою у їхніх торгах”. Плакат підписано: “Чорногорські патріоти”.

Фраза про “300 років історичних зв’язків” – натяк на заяви, що кілька місяців тому пролунали з боку російського МЗС (конкретно – від російського посла в Чорногорії) та деяких проросійських громадських діячів. Зазначалося, що Росія завжди діяла тільки на користь Чорногорії і за 300 років дружби чорногорці бачили від росіян тільки добро. І гроші. Значна частина громадян Чорногорії не згодна з такими заявами і вважає їх порожніми балачками.

Нещодавно ж з’явився ще один доказ “дружби” Росії з Чорногорією: Росспоживнагляд заборонив імпорт м’яса з Чорногорії до Росії.

Володимир Криницький

hgju111

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь