Чорногорія заявляє про тиск з боку Росії

0 0
Read Time:51 Second

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Чорногорії Ігор Лукшич заявив, що Росія вдається до тиску на уряд і народ його країни.

За словами міністра, російський вплив відбувається через структури Російської Православної церкви та Сербської Православної Церкви, опозиційні проросійські та просербські партії і через неурядові організації.

Про це Лукшич заявив під час свого візиту до Берліна на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Штайнмаєр погодився з тим, що тиск з боку Росії на балканські країни, у тому числі на Чорногорію, має місце.

Лукшич зазначив, що російський вплив проявляється в пропаганді, спрямованій проти вступу Чорногорії до НАТО. У країні відбуваються антинатовські акції, фінансовані іншими державами. Міністр заявив, що опитування громадської думки свідчать про переважну підтримку громадянами країни вступу до альянсу.

Росія незадоволена прагненням Чорногорії вступити до НАТО, про що неодноразово заявляв посол Росії Андрєй Нестеренко. Окрім того, відповідно до домовленостей із ЄС, Чорногорія приєдналася до антиросійських санкцій, а президент країни Філіп Вуянович відмовився приїхати до Москви 9 травня 2015 року для участі у військовому параді Путіна.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь