Чи загрожує ЄС вихід слов’янських країн?

0 0
Read Time:52 Second

Велика Британія готується проголосувати за важливе питання подальшого розвитку: чи залишатися країні в ЄС, чи покинути спільноту.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Остров’яни мають для цього підстави: на думку багатьох британців, їхня країна віддає унії значно більше ресурсів, ніж отримує натомість.

Тим часом схожі настрої поширюються і в слов’янських країнах Євроспільноти, а саме – у Словаччині, Чехії і Польщі. Зокрема, нещодавні вибори у Словаччині засвідчили зростання популярності євроскептиків на кшталт “Народної партії <<Наша Словаччина>>”.

Один із найавторитетніших словацьких порталів HNonline.sk провів опитування серед своїх читачів щодо того, чи варто Словаччині покинути ЄС. Результати опитування, в якому станом на 10:00 23 червня взяло участь понад 22 тисячі осіб, лякають чиновників Брюсселя: за вихід з ЄС голосує 63% словаків.

anketa

У нещодавньому аналогічному опитуванні чеського порталу idnes.cz за вихід Чехії з ЄС проголосувало 53% читачів видання. Соціологи вважають, що на нижчий результат євроскептиків у Чехії впливає вищий рівень життя у цій країні порівняно зі Словаччиною.

Найближчим часом дослідження громадської думки щодо виходу з ЄС завершиться у Польщі. Наразі переважають також євроскептики.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь