Держава придбає понад півмільйона книжок для бібліотек

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Колегія Міністерства культури України схвалила Перелік видань для поповнення фондів публічних бібліотек, а також список організацій – отримувачів літератури для подальшого розповсюдження її серед публічних бібліотек регіонів з урахуванням їхніх заявок і потреб.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

За інформацією начальника управління з питань мовної політики й літератури Лариси Нікіфоренко, це понад 500 тисяч примірників сучасних українськомовних видань 2016-2017 років – 138 назв від 44 видавництв.

У 2017 році Державним бюджетом України Міністерству культури України передбачається асигнування у сумі 48 736 200 грн для забезпечення придбання українськомовних книжок для поповнення фондів публічних бібліотек України.

Мінкультури оголосило прийом пропозицій від суб’єктів видавничої справи щодо відбору українськомовних книжок, виданих протягом 2015–2017 років, і які за цільовим призначенням належать до науково-популярних, довідкових, літературно-художніх чи громадсько-політичних.

На конкурс подали рекордну кількість пропозицій 125 видавництв, які запропонували до розгляду 2621 назву українськомовних видань на суму близько мільярда гривень.

Рішенням Експертної ради з відбору українськомовних книжок для поповнення фондів публічних бібліотек сформовано перелік видань, що набрали більшість голосів, і надіслано до структурних підрозділів у сфері культури обласних, Київської міської державних адміністрацій та обласних універсальних наукових бібліотек, якими проведено аналіз та зроблено заявки на кількість видань, необхідних для публічних бібліотек регіонів. Сформовано Перелік видань для поповнення фондів публічних бібліотек, що передбачає закупівлю книжок тиражем до 5000 (близько 152 примірників на область), що дасть змогу максимально забезпечити бібліотеки, включаючи сільські, новими виданнями, і створить умови для доступу населення до найбільш рейтингових видань.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь