Десятка телеграм-каналів про українську мову, до яких варто приєднатися

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

“Телеграм” стає все популярнішим способом зв’язку й поширення інформації, поступово відвойовуючи авдиторію у соцмереж.

Прапор України біля КМДА в Києві

Серед сотень тисяч телеграм-каналів є й присвячені українській мові. Але не завжди легко знайти саме те, що сподобається або стане в пригоді.

Ми зібрали для вас десятку “мовних” каналів, які нам найбільше подобаються. Переконані, що сподобаються і вам! Почнімо!

@SolovinaMova (19 700 передплатників) декларує свою мету як “покращення вашого мовлення вже з першого тижня перебування на каналі” і запрошує долучатися задля вдосконалення рідної мови та боротьби із суржиком.

@doskonalamova (понад 9000 передплатників) вважає, що вивчати мову на прикладах цікаво й легко. Канал намагається допомогти читачам досягти досконалості в українській мові, публікуючи картинки з прикладами правильного і неправильного слововживання.

@plekaimomovu (понад 6500 передплатників) радить, як покращити свою мову, уникаючи тривалого читання нудних підручників. А що, так теж можна було? “Удосконалюйте, збагачуйте і розвивайте рідну мову”, – закликають творці каналу. Слушно.

@mov_tribunal канал “Мовний трибунал” (понад 3700 передплатників) відповідає своїй назві. Спробуйте засвітитися десь з безглуздою помилкою, і дізнаєтеся, яке покарання має для вас суд мовного трибуналу.

@ukrmovatest – не повірите, але це справді тест. І справді з української мови. У каналі наводиться запитання, подано варіанти відповідей, через певний час читачі дізнаються, який варіант правильний. Круто! Канал має понад 3500 передплатників.

@frazeolohizmy об’єднує 2750 передплатників, зацікавлених значенням і походженням сталих висловів української та (подеколи) інших мов. Варто стежити!

@solovina (2150 передплатників) просуває проект “Антисуржик”. На жаль, власних матеріалів мало, здебільшого позичені в проекту “Мова – ДНК нації”. Але може стати в пригоді. Придивіться.

@uaslovo пояснює своїм 1920 передплатникам, що означають рідкісні для більшості слова української мови. Зустрічаються такі, що навіть я не чув. Станете 1921-м читачем?

@Gramotaua (1460 передплатників) – канал безмежно залюбленого в українську мову філолога, який прагне поділитись своєю любов’ю і знаннями з усім світом! “Мінімум правил, максимум користі!”, – наголошує автор. Підтверджую.

@ukr_mova – ось це канал “Мова – ДНК нації”, раджу користуватися.

І не забувайте про канал Мова й історія – тут все дууууже цікаво!

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %