До СБУ подано заяву про заборону в’їзду російській представниці на «Євробаченні»

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Активісти громадського руху “Відсіч” подали до СБУ заяву про заборону в’їзду на територію України співачці Юлії Самойловій.

Росія обрала Самойлову своєю представницею на пісенному конкурсі “Євробачення“, який цього року пройде в Києві. Одразу після оголошення цього рішення поширилася інформація, що Самойлова публічно підтримує анексію Криму й незаконно відвідувала окупований півострів. Своїми діями вона порушила законодавство України, що має стати підставою для заборони в’їзду в Україну.

Юлія Самойлова – людина з обмеженими можливостями, пересувається за допомогою візочка. Після обрання її представницею на “Євробачення” у російських соцмережах стали лунати критичні відгуки про політичні підстави цього рішення. Користувачі соцмереж висловлювали впевненість, що її кандидатура – чергова “багатоходівка” від кураторів з ФСБ, які намагаються таким чином загнати українських організаторів у глухий кут. Якщо Самойловій заборонять в’їзд – можна буде здійняти галас щодо дискримінації, якщо не заборонять – дуже ймовірно, що Самойлова на чиннику емпатії виграє конкурс, і цю перемогу вдасться представити росіянам як видатний успіх Росії – перемогти ворога в його ж лігві, новий переможний похід на Берлін.

Найтверезіша група коментаторів намагалася спитати Самойлову, чи не бридко їй самій виступати інструментом у політичних іграх, причому тільки через те, що вона інвалід. Відповіді від Самойлової поки що не було.

Слід зазначити, що в самій Україні чимало людей, незгодних з проведенням цього дійства в той час, коли йде війна і гинуть люди (докладніше читайте тут – «Євробачення – чардаш на рештках Вітчизни»).

Євген Шкодун

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь