Дуда: У Польщі немає місця ксенофобії і хворобливому націоналізму

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

“Мені дуже болить колись хтось каже про Польщу, що вона – лише для поляків. Для мене поляк – той, хто хоче працювати для Польщі”.

“Для мене поляк той, хто хоче, щоб Польща існувала на мапі. Той, хто хоче, щоб Польща була сильною державою, хто прагне реалізувати потреби її громадян. ось хто для мене поляк”, – заявив сьогодні президент Польщі Анджей Дуда, інформує fronda.pl.

При цьому не важливо, чи ця людина має батька німця, єврея, білоруса, українця чи росіянина. Важлива тільки його позиція щодо Польщі.

“І не має значення колір шкіри, бо її ніхто не вибирає. Це ми отримуємо. А важливе для мене ставлення. Тому мені дуже прикро, що на Марші незалежності у Варшаві радість людей, які прийшли святкувати прекрасне польське свято, затьмарилася транспарантами, що їх принесли особи безвідповідальні”, – зазначив він.

“Не можна поставити знаку дорівнює між патріотизмом і націоналізмом”, – вважає президент Польщі, бо патріотизм – любов до вітчизни, близтьких, співгромадян, націоналізм же – явище негативне, через яке стверджують, що “наша країна – тільки для нас”.

“Наша країна – для всіх, хто хоче мирно жити і її розбудовувати, – сказав президент. – Немає у нашій країні місця ксенофобії, хворобливому націоналізму й антисемітизму. Така позиція означає виключення з нашого суспільства. Люди, які це поділяють – маргінали”.

Слід зазначити, що націоналістичні організації, члени яких принесли на Марш расистські й ксенофобські гасла, сам президент Дуда включив до складу співорганізаторів ходи.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь