Facebook потрапив під суд у Польщі

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Окружний суд у Варшаві оголосив сьогодні, 27 лютого, що відповідно до польського законодавства в місцевому суді розглядатиметься позов проти компанії Facebook за дискримінацію за політичними й релігійними переконаннями.

Telewizja Republika інформує, що 9 грудня 2016 року Польська ліга протидії дифамації у відповідь на численні повідомлення про блокування профілів католицького й націоналістичного спрямування, а також через толерування комуністичної символіки подав позов про можливе скоєння злочину компанією Facebook.

Варшавський окружний суд прийняв позов до провадження. Зараз документи справи перекладають англійською, після чого перешлють у представництва Facebook у США й Ірландії. Компанія зобов’язана реагувати на повістки до суду, це означає, що Facebook постане перед польським судом відповідно до польського законодавства, оскільки провадить свою діяльність на території Польщі.

Представники позивача стверджують, що Facebook блокує інформацію відповідно до критеріїв, що включають національну приналежність, політичні й релігійні погляди, порушує право на отримання інформації без стороннього втручання, обмежує свободу спілкування і гідності.

Як раніше повідомлявУкраїнський простір“, у Німеччині вимагають від соцмережі Facebook перевіряти інформацію, яку публікують користувачі, й видаляти неправдиві повідомлення. Незадовго до цього польські ЗМІ оголосили Марка Цукерберга поляком.

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь