Федеріку Могеріні не пустили на аеродром Сараєва

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Верховна представниця Європейського Союзу зі зовнішньої політики й безпеки Федеріка Могеріні не може прибути в Сараєво, де на 9.30 за місцевим часом було заплановано її зустріч з Президією Боснії і Герцеговини.

Густий туман змусив Міжнародний аеропорт “Сараєво” скасувати приймання рейсу з Подгориці, яким мала прилетіти пані Могеріні, повідомляє Radiosarajevo.ba.

Аеропорт інформує, що за попередніми даними, літак Верховної представниці ЄС може прибути в Сараєво о 10-й годині за місцевим часом.

Федеріка Могеріні має обговорити з членами Президії Боснії і Герцеговини (колективний орган влади БіГ, до якого входить по одному представнику від кожного з державотворчих народів – боснійців, сербів і хорватів. – ред.) поступ держави на шляху вступу до ЄС, а також виступити перед студентами місцевих університетів.

Особливої ваги візит Федеріки Могеріні набуває через кризу у відносинах між Республікою Сербською і федеральною владою та загальне загострення взаємин між трьома народами.

Як раніше повідомлявУкраїнський простір“, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Сараєва заявив, що НАТО не миритиметься зі спробами третіх країн диктувати свої умови членам Альянсу і його союзникам у будь-якому регіоні.

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь