“Голодні ігри” на Донбасі

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

3 грудня 2014. – Екранізацію третьої частини роману-антиутопії американської письменниці Сюзанни Коллінз “Голодні ігри: Пересмішниця. Частина 1” вже показали світові та вітчизняні кінотеатри.

За іронією долі події, які лежать в основі сюжету, аж дуже нагадують “паралельну реальність” на сході України: така собі вигадана країна Панем (чим не псевдореспубліка Новоросія?), деспотичний Капітолій (країна-сусід) та бідні, в прямому сенсі голодні округи, які дуже нагадують контрольовані сепаратистами території – практично сучасне становище на Донбасі. Одне поки що не зовсім збігається з сюжетом: за екранізацією, потрапивши в округ 13, що весь час готувався до повстання, головна героїня Пересмішниця стає уособленням революції, яка має покласти край деспотичному правлінню Капітолію. Усе як у кіно, коротше кажучи.

Збіг це чи цілком логічний наслідок безчинства сепаратистів, однак вітчизняні ЗМІ все частіше повідомляють про так звані “голодні бунти” жителів псевдореспублік. Як повідомляв сайт ipress.ua, 16 листопада в Червонопартизанську жителі міста вимагали виплати зарплат, стверджуючи, що “за останній час у місті померло від голоду 64 людини”. У РНБО припускають, що “Новоросію” таки поховають “голодні бунти”. Про це раніше інформувало Радіо Свобода з посиланням на речника РНБО Андрія Лисенка. “На тимчасово окупованих територіях Донбасу посилюється спротив місцевих жителів, який дедалі більше набуває організованого характеру. Зокрема, в Донецьку відбувся черговий виступ, організований Об’єднаним жіночим батальйоном спротиву. Жінки обурені ситуацією із продуктами харчування та відсутністю будь-яких соціальних гарантій від терористичної влади”, – зазначив Лисенко.

Загадкова доля вже восьмої “гуманітарки” з РФ. Люди вимагають від бойовиків виплат пенсій та видачу гуманітарної допомоги. “Невдоволення місцевих жителів посилюється унаслідок поширення інформації про розкрадання очільниками терористичних угрупувань, насамперед, представниками козаків, грошей, які завозяться з Росії”, – зазначив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

Як відомо, уряд припинив фінансування територій, контрольованих сепаратистами. Сприймається такий вчинок неоднозначно, однак сталося це прогнозовано. Зокрема, керівник групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив: “Із метою зняття напруження в середовищі жителів Луганської області бойовики «ЛНР» поширюють чутки про те, що В. Путін «змусить» П. Порошенка забезпечити соціальні виплати, постачати газ, воду і електрику в райони, контрольовані сепаратистами”.

Чи то прозріння, чи то “шлункове мислення” “новоросів” таки починають розхитувати терористичні “країни”. А все так красиво-ідейно починалося: “братья-славянє”, “рускій мір”, “рускій язик”, духовниє скрєпи”… Як у кіно. Схоже, що духовні поривання “воссоєдінєнія” програють голодному шлунку.

Ганна Базиленко

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь