Хорватія відзначає День незалежності

0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

8 жовтня 1991 року парламент Хорватії ухвалив декларацію про розірвання державноправних відносин з Югославією. Хорватія стала незалежною державою.

Після цього були довгі роки війни за Незалежність, тисячі жертв, багато горя, але хорвати вистояли і далі розбудовують свою прекрасну батьківщину.

Sretan Dan neovisnosti, Hrvatska!

Дякуємо за підтримку!

hr4505

hr4500

hr4501

hr4502

Для наших читачів пропонуємо дайджест вибраних матеріалів про Хорватію:

Спліт, Хорватія

  • Розташований на місці палацу римського імператора Діоклетіана, Спліт і зараз зачаровує своєю святковістю і навіть урочистістю. Останніми роками тут регулярно відбувається Діоклетіанів фестиваль, який приваблює безліч туристів. Окрім того, Спліт визнано одним із найкращих напрямків для туризму в середземноморському регіоні за підсумками дослідження провідних європейських туристичних інституцій.
  •  

    Подорож до Рієки

  • Стародавнє хорватське місто Рієка лежить при впадінні річки Рєчини в Рєцьку затоку, що є частиною затоки Кварнер. Саме річка й дала назву місту – Rijeka хорватською означає “ріка”. З давнини й донині Рієка – найбільший хорватський порт, як вантажний, так і пасажирський.
  •  

    Сонячна Макарська – перлина Хорватії

  • На узбережжі Адріатичного моря між Сплітом і Дубровником розкинулося чарівне далматинське містечко Макарська. Місто має форму підкови, що лежить навколо затишної бухти біля підніжжя гір Біоково. Однією з головних цікавинок Макарської і всієї Хорватії вважається красива набережна. На набережній розташовані кафе, бари, магазини, а з іншого боку пришвартовані яхти й прогулянкові судна.
  •  

    Хорватія в об’єктиві

  • Якщо ви їдете в Хорватію не тільки для “покупатися”, а зацікавилися пам’ятками й життям хорватів, вам точно буде що подивитися в цій прекрасній країні. Сьогодні ми зібрали для вас декілька знімків від наших читачів, щоб продемонструвати, яка краса чекає тих, що вирішили відвідати казкову Хорватію.
  •  

    Казкова Хорватія

  • Республіка Хорватія останнім часом все більше приваблює й українців, і недаремно: у цій середземноморській країні чимало місць,які здаються ілюстраціями до чарівних казок. Пропонуємо вам оглянути кілька дуже цікавих і красивих перлин Хорватії, далекої, але й такої близької нам як мовою, так і культурою.
  •  

    Хорватія розвиває нові види туризму

  • Незважаючи на всі незаперечні туристичні принади Республіки Хорватії, у нас про цю країну досі знають дуже мало. Через це українці оминають Хорватію і віддають перевагу більш знайомим країнам – Єгипту, Туреччині і Болгарії. Тим часом Хорватія має чудовий клімат, високий рівень сервісу, багату культурну спадщину і найчистіше в Європі море.
  •  

    Чи Хорватія справді досі перебуває в оковах минулого?

  • Президент Сербії Томіслав Ніколич називає стосунки з Хорватією добрими, але вважає, що вони могли б бути значно кращі, якби не хорватський націоналізм. Сербський глава держави зустрівся з кількома редакторами белградських медіа і поспілкувався з ними про державні справи. Серед головних тем були президентські вибори у Хорватії і загалом сербсько-хорватські стосунки.
  •  

    У Хорватії видали вибрані поезії Шевченка

  • У ювілейний Шевченківський рік українці у Хорватії гідно відзначили 200-ті роковини народження Кобзаря: видавництво “Matica hrvatska” випустило в світ книжку вибраних поезій Тараса Шевченка. “Taras Ševčenko. Izabrane pjesme / Вибрані поезії” переклала хорватською Антіца Менаць, коментарі уклала Раїса Тростинська, упорядкував та написав післямову Євген Пащенко.
  •  

    І на закінчення – пісня одного з найпопулярніших хорватських співаків Марка “Томпсона” Перковича:

    Український простір

    About Post Author

    prostir

    Happy
    Happy
    0 %
    Sad
    Sad
    0 %
    Excited
    Excited
    0 %
    Sleepy
    Sleepy
    0 %
    Angry
    Angry
    0 %
    Surprise
    Surprise
    0 %

    Average Rating

    5 Star
    0%
    4 Star
    0%
    3 Star
    0%
    2 Star
    0%
    1 Star
    0%

    Залишити відповідь