Хорватське телебачення показало карту України без Криму

0 0
Read Time:49 Second

На першому каналі Хорватського телебачення показали карту країн Центральноєвропейської ініціативи, на якій Україну зображено без Криму.

Сюжет було присвячено хорватському головуванню у Центральноєвропейській ініціативі.

Зображення, очевидно, редактори програми взяли з Вікіпедії – саме там карта України без Криму.

Посольство України в Республіці Хорватії звернулося з листом до редакції ХРТ, вказавши на недопустимість такого викривлення інформації і вимагаючи публічного вибачення.

“Ми переконані, що провідний хорватський телеканал не може діяти всупереч офіційній позиції хорватського уряду, який безумовно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, та консолідованій позиції ЄС, ООН та інших міжнародних організацій щодо невизнання насильницького приєднання Криму до Російської Федерації”, – сказано в листі посольства.

Центральноєвропейська ініціатива – регіональне угруповання країн Центральної і Східної Європи, діяльність якої спрямована на багатосторонню співпрацю в політичній, соціально-економічній, науковій і культурній сферах та сприяння стабільності й безпеці в регіоні. До складу ЦЄІ входять Албанія, Австрія, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Угорщина, Італія, Македонія, Молдова, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Чорногорія, Україна. Виконавчий секретаріат ЦЄІ розташований в Трієсті (Італія).

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %