Хорватські ветерани вимагають заборонити комуністичні символи

0 0
Read Time:59 Second

Координаційна рада організацій ветеранів Війни за Незалежність Спліта й Сплітсько-далматинського регіону за підтримки інших ветеранських організацій подала в Сабор (парламент) вимогу про засудження злочинів і заборону символів комуністичного режиму.

Також у вимогах ідеться про розсекречення всіх архівів колишнього режиму. Про це на прес-конференції заявив Іван Турудич, голова Сплітсько-далматинського осередку Хорватського товариства в’язнів сербських концентраційних таборів, інформує Tportal.hr.

Зі слів Турудича, вимоги ветеранів передано в парламент для подальшого розгляду й ухвалення рішення про публічну демонстрацію комуністичної символіки.

Активіст заявив, що в Хорватії регулярно провадяться заходи, на яких прославляють діячів режиму, що стали винуватцями тисяч смертей хорватів. Ветерани мають на меті об’єднати хорватське суспільство навколо національних цінностей, щоб уся енергія народу йшла не на боротьбу між собою, а на економічний розвиток країни.

Ініціатори кажуть, що вже мають підтвердження підтримки кількох депутатів парламенту.

Як повідомлявУкраїнський простір“, у Загребі відбувся марш членів правої партії “Автохтони – Хорватська партія права” на підтримку президента США Дональда Трампа.

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь