Хорвати вдячні українським уболівальникам за дружню акцію

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Під час візиту до Загреба на матч збірних Хорватії і України наші вболівальники не забули вшанувати пам’ять хорватських колег, які загинули під час Війни за Незалежність 1991-1995 рр.

Ще під час організації фанатського туру й узгодження спільних позицій з хорватською стороною українські вболівальники наголошували на спільному історичному шляху наших країн.

Тоді українські ультрас писали: “Війна на Балканах у 90-х роках і події останніх років в Україні дуже схожі. Саме тому кількість добровольців з Хорватії, які зараз борються на Сході України, одна з найбільших з числа європейських країн. Для нас, українських фанатів, є речі, значно важливіші субкультурних конфронтацій. Нам нема чого «ділити» з хорватами. Під час матчу-відповіді наших збірних, який відбудеться в Україні, ми зробимо все залежне з нашого боку, щоб перебування фанатів з Хорватії у нас в гостях пройшло в позитивній атмосфері та без інцидентів”.

Дотримуючись духу цієї декларації, перед матчем українські вболівальники прийшли до пам’ятного знаку на стадіоні “Максімір” на честь учасників фанатського угруповання загребського “Динамо” Bad Blue Boys 86 і всіх уболівальників клубу, які загинули під час Війни за Незалежність.

Українські фанати поклали до пам’ятного знаку вінок з написом “Герої не вмирають – Від ультрас «Динамо» Київ”. Так вболівальники українського столичного клубу вшанували своїх динамівських колег з хорватської столиці.

Українські фанати поклали до пам'ятного знаку вінок з написом
Фото надано Bad Blue Boys 86

Фанати з BBB оцінили дружній жест українців, про що свідчать численні статті в хорватських виданнях і відгуки в соціальних мережах.

Під час матчу сталася ще одна цікава хорватсько-українська подія: юнак-хорват за допомогою головного табло стадіону попросив українську дівчину вийти за нього заміж, на що та відповіла згодою.

Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь господарів поля. Гол забив Нікола Калинич. Хорватія зараз лідирує у нашій групі відбірного турніру Кубка світу 2018 року.

Володимир Криницький

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь