І знову про мову освіти: Україну звинуватила навіть Сербія

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

За всіма скандалами й поступками в мовному питанні сусідам і підсусідкам, ми якось випустили з ока, що є ще й трохи дальші географічно, але теж важливі країни.

Ми вже писали, що більшість сусідів (крім Білорусі – поки що) звинуватили Україну в порушенні прав меншин на отримання освіти рідною мовою. І поступово Україна здає навіть ті позиції, які закладено законом “Про освіту”.

Але не слід забувати, що тепер нам закидають це навіть у Сербії.

Скажімо, коли посол України в Сербії Олександр Александрович заявив, що на Донбасі в терористичних угрупованнях беруть участь не менше 300 громадян Сербії, а сербська влада ніяк на це не реагує, президент Сербії Александар Вучич образився.

“Хотілося б, щоб нам не читали лекцій, особливо щоб не читали лекцій ті, хто скасовує права меншин використовувати рідну мову, а вони ж читають лекції тим, хто прийняв закон про покарання учасників воєнних дій за межами держави”, – заявив Вучич, коментуючи заяву українського посла.

Він наголосив, що Сербія вважає Україну дружньою країною, і його дивує, що український амбасадор вибрав такий спосіб спілкування з сербською владою.

Як ми повідомляли раніше, СБУ оприлюднила дані кількох громадян Сербії, участь яких у бойових діях на боці терористичних організацій “Д/ЛНР” підтверджено документально.

Сербський уряд наголосив, що всіх учасників воєнних конфліктів за межами Сербії розшукують і їх чекає законне покарання.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь