Кабмін звільнив Уповноважену із захисту державної мови

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Кабінет Міністрів України звільнив Тетяну Монахову з посади Уповноваженого із захисту державної мови за власним бажанням.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 6 травня 2020 р. № 491-р.

24 квітня Уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова оголосила, що подала заяву про звільнення за власним бажанням через фактичний саботаж Кабміном її роботи.

“Дуже тривалий час у мене була ілюзія, що процес створення секретаріату затягується через іржавілість нашої бюрократичної машини. Кожен підпис, кожну резолюцію треба «вибивати» тижнями. До порядку денного засідань Кабміну треба ще потрапити. Увесь час якісь «важливіші» економічні чи політичні проблеми відсували розгляд мого питання”, — повідомила Т. Монахова в одному з інтерв’ю.

“Я провела безліч консультацій з юристами Верховної Ради і Кабінету Міністрів України. Писала проєкти постанов для Кабміну про створення секретаріату. Зверталася з листами до депутатів, доповідаючи про труднощі, просила допомоги. Здійснювала спроби зареєструвати секретаріат у ЦНАПі Печерського району, але марно.

Паралельно я шукала людей. У секретаріаті мали би працювати 50 осіб. Численні попередні співбесіди з потенційними кандидатами. Це були чудові фахівці: юристи, фінансисти, піарники, філологи тощо. Шукала однодумців, з якими в нас буде спільна мета. Це могла бути команда мрії. Однак за місяць-другий, доки тривала епопея з секретаріатом, люди телефонували: «Я перепрошую, але я не можу так довго чекати, мені треба годувати родину». І я їх розумію. Я втратила дуже багато цінних кадрів”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %