Книжкова палата занесла до сотні найкращих російськомовну книжку донбаського колаборанта

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Книжкова палата України на своєму сайті оприлюднила перелік книжок, які, на думку працівників установи, має прочитати кожен українець.

Пафосний вступ має вселити довіру до професійності й досвіду авторів цієї добірки.

Виведемо за дужки (як зараз люблять робити) не надто грамотний текст на офіційному сайті такої поважної установи, пов’язаної з книжками і мовою. Перейдімо до найголовнішого. Серед сотні найкращих “книжок українських авторів” затесався опус А. Морозова “Дебальцево. На линии огня”. Окрім того, що книжка видана російською – вона ніяк не може належати до книжок, що “сприяють формуванню та розвитку особистості та впливають на зміцнення тих високих моральних якостей, що притаманні українському народові”.

Сам Морозов зараз живе в Білорусі, активно публікується у російській пресі, відвідує столицю та інші міста країни-агресора, одержує там нагороди й гроші. Морозов переконаний, що Україна окупувала Донбас, українські фашисти винищують донбаських дітей, а “ДНР/ЛНР” мають об’єднатися і злитися в російському морі.

Морозов народився 1969 р. в місті Дебальцеві Донецької області. Член “союза писателей России”, член правління “Всеукраинского творческого Союза «Конгресс литераторов Украины»”, член “Межрегионального союза писателей Украины”.

У вересні 2015 р. “с группой писателей Донбасса” відвідував Москву для участі в презентації книжки, брав участь у “Всероссийском совещании писателей, пишущих на военные темы”. “За вклад в развитие русской литературы в 2018 г. «За успехи на литературной и культурной ниве» награжден медалью Евгения Замятина”.

Маєте що додати?

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %