Косово прийняли до Всесвітньої митної організації

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Від сьогодні частково визнана держава Республіка Косово (офіційно – Автономний край Косово і Метохія Республіки Сербії) стала членом Всесвітньої митної організації.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Так званий прем’єр-міністр частково визнаної Республіки Косово Іса Мустафа оцінив цю подію як таку, що за своїм значенням дорівнює приєднанню Косова до Світового банку й Міжнародного валютного фонду в 2009 році.

Іса Мустафа на прес-конференції для журналістів з приводу прийняття Косова до ВМО заявив, що ця подія має велике значення для загального розвитку країни, міжнародного визнання суверенітету “республіки” й розширення економічних і торговельних взаємин Косова з усіма країнами світу.

Всесвітня митна організація створена 1952 року, зараз налічує 181 члена (з урахуванням частково визнаної Республіки Косово). Штаб-квартира Організації розташована в Брюсселі (Бельгія).

Як раніше повідомляв “Український простір“, так званий президент частково визнаної Республіки Косово Хашим Тачі заявив, що Сербія має визнати незалежність колишньої автономії.

Україна не визнає Косово незалежною державною, наполягаючи на необхідності поваги до суверенітету й територіальної цілісності Сербії.

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь