Куди їдемо, або Чи віддають українці перевагу відпочинку у Болгарії

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Літо в розпалі. Йде «високий сезон» туризму. Хоч що відбувалося б, а відпустки та права на відпочинок ще ніхто не скасовував. Куди ж, враховуючи анексію Криму Росією, вирушають відпочивати українці?

Перелік країн–лідерів вибору українців не змінюється вже чимало років: Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Греція, Хорватія і Болгарія. Саме про останню країну і хотілося б розповісти.

Чому сьогодні ми обираємо Болгарію? Не секрет, що один із перших факторів під час вибору – відносно невисока вартість такого відпочинку, що надається в різноманітних варіантах у залежності від ваших запитів і фінансових можливостей.

Другий вагомий критерій – можливість порозумітися. Усі болгари середнього і старшого віку вивчали російську мову у школі, і тому досить непогано нею володіють, а якщо навіть щось і не зрозуміють, то здогадуються за змістом. Молодь розуміє значно гірше, але використовує для спілкування англійську та французьку мови. До України та українських туристів ставляться дуже приязно і доброзичливо, трохи співчувають та усіляко підкреслюють, що ми – споріднені з Болгарами народи. До сліз зворушує почуте не раз: «Браво, Україна!»

Третя перевага болгарського вояжу – поєднання м’якого клімату, чудової природи, екологічної кухні і безлічі бальнеологічних курортів із термальною водою. Приваблює також величезна кількість архітектурних та історичних пам’яток.

Приємно здивувало і те, що болгари багато читали українських письменників, знають наших спортсменів, акторів, композиторів. А чи можемо ми похвалитися тим самим?

Болгарські імена – окрема тема. Поряд із звичними – Іван, Петро, Марія, Анна, Тетяна, Надія – є й притаманні лише цьому регіону, романтично-поетичні Цветеліна, Біляна, Стоян, Бойко.

Зазвичай, проводжаючи гостей, болгари бажають сонця на небі і в душі. Все це ви можете відчути самі. Завітайте до Болгарії! Переконані – не пошкодуєте!

Надія Саковська

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь